Září v životě ženy

zari

Dokončujeme. Sbíráme plody své práce, sklízíme to, co jsme zaseli.

Rekapitulujeme a každou zkušenost si poznamenáme a jen ji příště zkusíme jinak. Vše proběhlo, jak mělo a je pro nás obrovským přínosem díky prožité zkušenosti.

Je krásné vyrobit si koláž z obrázků co vše se nám za tento rok podařilo. Budou v koláži i realizované naše niterné potřeby, které chtělo naše tělo, emoce a sebeláska?

Tělo nyní potřebuje hodně zpomalit. Jen tak zůstane zdravé. Imunita se přenastavuje na jiné podmínky, které nás čekají za mlhavých rán. Je potřeba vnímat, že tryskem budeme na zahradě pracovat zase až na jaře, tryskem budeme opečovávat naši domácnost zase až na jaře. A tryskem zdokonalovat naši postavu či šatník budeme zase až na jaře. Teď končí, co na jaře začalo. Poděkujme za vše, co tento rok přinesl a poděkujme, že naše tělo umí přijmout začátek podzimu takový jaký je a my se budeme od něj učit co si ještě dovolit za pohybové aktivity a výlety a co si už nedovolit a respektovat jeho stagnaci.

Aby nás nepotkala jarní únava tak vše začíná už v září. Tělo potřebuje vysadit náročné činnosti a začít si dobíjet baterky. Bohužel jinak naše tělo na jaře nebude mít žádné zásoby a delší slunné dny ho vyčerpají. Je to jako s elektrickým autem. Potřebuje určitý čas jen stát, aby se baterky naplnily.

V září se může objevit nadměrné přemýšlení, přílišná starostlivost, únava a snaha poučovat druhé. Nejlepší řešení jsou 2, které navazují.  Spát častěji a déle než doposud, přemýšlení použít na tvorbu koláže z fotek co jsme během roku zažily a rekapitulovat svoje zážitky či zkušenosti. O nadměrné starostlivosti říct své rodině, že takové už vaše potřeby a emoce v září jsou a že se to koncem září zase promění v jinou péči o rodinu. A u snahy poučovat druhé si třeba říct, že nejdřív to co se týká druhých napíšeme na papír a poté co si v klidu sedneme, sníme svačinu a zkusíme zhodnotit zda všechny body jsou velmi důležité a nebo některé by ze seznamu šlo vymazat. A pokud své okolí budeme chtít poučovat tak opravdu jen po rozmluvě s nimi kdy proběhne debata a dáme prostor i druhému člověku, aby se vyjádřil k novinkám které navrhujete.

Zpět do obchodu